8/01/2013

Life by the pool is cool

Ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänä suuntasimme lähikylässä sijaitsevalle altaalle, tai maauimalaksikin sitä kai voisi kutsua. Paikallisten suosima paikka on ollut monta kertaa pelastuksemme, sillä asunnosamme ei ole omaa uima-allasta. Heinäkuussa kun lämpöasteet kohoavat todella suuriin lukemiin, on allas kyllä todellinen pelastus! Aamupalaa nautittiin omalla terassilla, jonka jälkeen kävimme vielä kahvilla lähellä olevassa kahvilassa ja sen jälkeen suuntasimme suoraan maauimalaan. Heräsimme jo oikein hyvissä ajoin joka aamu, jotta pääsimme aina suht aikaisin liikkeelle.


Asuntomme sijaitsee "muurin sisällä" eli se on rakennettu kaupunkia ympäröivään muuriin. Kiviseinät ovat loistava juttu näin kesäisin, aurinko kun ei pääse kuumentamaan asuntoa, vaan se pysyy läpi kesän myös mukavan viileänä. Lucignano on todella pieni kylä ja se on rakennettu kukkulan päälle. Kadut ovat hyvin kapeita, niin kuin Italiassa monessakin paikassa. Lucignanossa on oma ihana tunnelmansa. Ihmiset ovat todella ystävällisä ja mummot ja papat päivystivät kotiportaillaan joka päivä pitaen samalla seuraa toisilleen. :)Poikaystäväni tilasi kahvilassa vielä aamulaten. Itsekin maistoin sitä, ja voi että! Robertsin kahvi maistuu aivan kamalalta tämän rinnalla. ;) Ja tämän kahvin hinta oli vain vaivaiset 1,20 e! Suomessa sillä hinnalla saa kahvilasta pienen konvehdin. :DMaauimalaan päästyämme huomasimme, että kaikki aurinkotuolit olivat varattuina. Bongasimme onneksemme yhden vapaan tuolin, jottei molemmat joutuneet olemaan ilman. Muutaman tunnin kuluttua vapautui tuolejakin ja poikaystäväni pääsi myös lekottelemaan aurinkotuolille. :) Maauimalassa altaaseen ei saa mennä ilman uimalakkia, tiesimme tämän jo onneksi etukäteen ja otimme asunnolta "kotsat" mukaamme, jotta uiminen olisi mahdollista.

Uima-altaaseen pulahtaminen oli ehdotonta vähintään puolen tunnin välein, ellei useamminkin. Kuumuus teki olon todella tukalaksi ja hiki vain virtasi auringossa. Uiminen virkisti todella mukavasti oloa ja taas jaksoi hetken aikaa ottaa aurinkoa. Viilentämässä oloa oli myös ihanat drinkit joita sai ostettua maauimalan baarista. Kuvassa näkyvä drinksu oli cubalibre, aika tuju sellainen. :D Viihdyimme altaalla koko päivän ja kuuden aikaan lähdimme kotiin valmistamaan illallista. Olo oli kyllä aika vetelä kun olimme viettäneet koko päivän altaalla aurinkoa ottaen, mutta samalla kuitenkin hyvin rentoutunut! Seuraavan päivän vietimme eräässä lähikaupungissa, joten allaspäivä oli oiva tapa ladata akkuja ja saatiin molemmat kunnon lomamoodi päälle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)