8/20/2014

Uuden kodin pohjapiirros ja sisustussuunnitelmia

Havahduin tänään, että muuttoomme on noin kolme viikkoa. Siis vaivaiset kolme! Ja mitään pakkailuja ei olla edes vielä aloitettu. Toisaalta olen ollut yksin kotona viimeiset neljä päivää, poikaystäväni ollessa työreissuissa, joten apuakaan ei olisi ihan hirveästi ollut. Pakkailujen sijaan olen keskittynyt haaveilemaan sisustusjutuista. :)

Uuden kotimme pohjapiirroksen nähtyämme tiesimme jo melkein saman tien, että haluamme ehdottomasti ottaa tarjolla olevan asunnon. Tässä tilanteessa, emme halunneet muuttaa putkiremontin ajaksi väliaikaisesti minnekään ja jälleen muuttaa takaisin nykyiseen kotiimme. Rumba olisi ollut liikaa ja väliaikainen asuminen jossain muualla ahdisti meitä molempia todella paljon. Siispä aloimme etsiä uutta kotia. Kriteereinä oli hieman isompi asunto, mahdollisimman hyväkuntoinen, erillinen makuuhuone, tilava vessa ja suht uusi keittiö. Onneksemme saimme juuri sellaisen kodin, melkein 10 neiliöä isomman verrattuna nykyiseen, avaran ja hyvin valoisan asunnon. Ainoa haittapuoli on se, ettei asunnossa ole kunnon parveketta, vaan pieni ranskalainen parveke. Näkymät lähes korvaavat tämän puutteen, mutta toki vuokra-asunnosta kun on kyse, kompromisseja vain joissain asioissa täytyy tehdä, eikä kaikkia kriteereitä voi vain täyttää. Lisäksi tuleva kotimme on astetta lähempänä keskustaa, säilyttäen kuitenkin tietyn oman rauhan keskustan vilskeestä. Pidän siitä, että asunnossa on ns. tupakeittiö eli olohuone ja keittiö ovat yhtenäistä avaraa tilaa. Pienessä asunnossa turhat seinät vain pienentävät asuntoa entisestään, joten on hyvä, että olohuone+keittiö ovat tässä tapauksessa samassa. Melkein lattiasta kattoon ylettyvät ikkunat tuovat asuntoon paljon valoa ja näin ollen myös tekevät asunnosta isomman tuntuisen. Yhteensä neliöitä on hieman alle 50, joten ihan pikkuisesta kaksiosta ei ole kyse. Makuuhuoneeseen ei ihan hirveästi sängyn lisäksi mahdu, mutta toisaalta mitäpä muuta sinne edes tarvittaisiinkaan?

Keittiön "eteen" olemme jo suunnitelleet ruokapöydän paikkaa ja uusi ruokapöytä onkin heti ensimmäisenä hankintalistalla. Haluan ehdottomasti, että ruokapöytä on valkoinen, pukkijalat ja pöytälevy yhdistelmällä. Toisaalta mustat pukkijalat ja valkoinen pöytälevykin voisi olla kiva ja toimiva yhdistelmä.


 kuvat alvhem


Ihan hirveästi uusia kalusteita emme tarvitse, uutta pöytää ja ehkä sohvaa lukuunottamatta. Mutta haaveilla saa siltikin, vaikka tarvetta ei ehkä niinkään olisi! Kokemuksella tosin, aina muuton yhteydessä tulee yhtä jos toista pikkujuttua salakavalasti hankintalistalle, joten ihan hyvä, että isommat huonekalut sopivat hyvin myös tulevaan asuntoomme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)