8/10/2013

Hot sunny day in Siena, Tuscany


Italian matkallamme vierailimme muutamassa lähikaupungissa ja yksi niistä oli lähellä sijaitseva Siena. Olin itse käynyt siellä jo aikaisemmin, mutta poikaystävälleni visiitti oli ihkaensimmäinen. Huristelimme sinne kätevästi vuokra-autollamme ja löysimme kaupungin sisältä vieläpä aika helposti maksuttoman parkkipaikankin! Itse en ehkä olisi niin kapeilla kujilla uskaltanut ajella, mutta poikkista se ei tuntunut hetkauttavan lainkaan. Päivä oli erittäin kuuma, mittari kipusi puolenpäivän aikaan lähemmäs 40 astetta, joten hieman tukalat oltavat meillä kyllä oli. Kiertelimme rauhakseen kaupungilla nähtävyyksiä katsellen ja piipahtaen viilentymässä ilmastoiduissa kaupoissa. Paikka oli aika täynnä turisteja, oletettavasti, joten ihmismäärä, kuumuus sekä pilveettömältä taivaalta porottava aurinko tekivät kyllä tehtävänsä. Muutaman tunnin jälkeen jano ja nälkä oli jo sellainen, että oli pakko istua hetkeksi varjoon. Pienen tankkaushetken jälkeen jaksoimme hetken vielä ihastella kaunista ja todella vanhaa kaupunkia kunnes kotimatka jo houkutteli suuresti.
Mielestäni Siena kaupunkina on kyllä nähtävä paikka, mutta ehkä ajankohta kaupungin todelliseen tutustumiseen vaatisi hieman viileämmät olosuhteet, että siitä saisi kaiken irti. Nautimme kyllä päivästä todella paljon näinkin.

Kotimatkalla poikkesimme myös Valdichianan outlet-kylään pika shoppailukierrokselle. Viime kerrasta outlet-kylä oli hieman laajentunut ja uusia kauppojakin oli avattu. Sieltä olisi voinut kotiuttaa vaikka mitä ja todella edullisestikin vielä! Kotiovelle pääseminen pitkän päivän jälkeen oli todellinen helpotus, sillä olimme molemmat todella poikki ja heti sisälle päästyämme lysähdimme uupuneina sohvalle. 

Onko kukaan muu vieraillut Sienassa? Mitä piditte kaupungista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! :)