7/17/2013

Nuuskamuikkunen

 Monessa blogissa on vilahtanut kesäin aikana jonkinlainen hellehattu. Niinpä kaivelin kaappien kätköistä omanikin esille ja myös teille näytille.
 Se on ollut aina enemmän ja vähemmän käytössä, lähinnän rannalla makoillessa. Äitini "pakotti" minut sen ostamaan jo nelisen vuotta sitten kun olimme Italiassa viettämässä kesälomaa. Oli kuuma ja ihoni alkoi reagoida paahtavasta auringosta. Koko otsani oli pienen pienillä näpyillä ihan muutamassa päivässä. Taisi olla aurinkoihottumaa ja jos muistelen oikein, otsani paloi juuri reissuamme ennen juhannuksena saaristossa ollessani. Se ei siis kestänyt enää yhtään aurinkoa. Joten vietin loman hattu visusti päässäni suojellakseni kasvojeni ihoa auringolta.

Ja niinpä niin, sama juttu kävi sitten tänäkin vuonna. En ole koskaan oikein kärsinyt huonosta ihosta tai näpyistä, siis tätä ennen. Tuntuu, ettei kasvoni kestä aurinkoa enää juuri lainkaan. Vähän on välillä meinannut turhauttaa kun kasvot ovat pieniä näppylöitä ja epäpuhtauksia täynnä. Siispä ulkona makoillessa hattu on löytynyt päästäni myös tänäkin kesänä. Ja viime kesä kun olin niin surkea säiden puolesta, hattua ei tarvittu ollenkaan, vaan se majaili unohdettuna laatikon pohjalla. Silloin taas sadehattu olisi ollut oikein loistovalinta! ;)

Sellainen nuuskamuikkushattu minulta löytyy! Vähän mietin, että jos sitä hieman tuunailisin, vaihtaisin tuon nauhan kokonaan mustaksi, mutta katsotaan saanko sitä ennen meidän matkaamme tehtyä. Siskoni osti siltä samaiselta matkalta valkoisen hatun, musta nauha hatun ympärillä ja vähän kyllä ihmettelen valintaani nyt. Poikaystäväni nimesikin minut lintubongariksi kun tuota hattua pidin päässä, mielettömän imartelevaa, vai mitäs sanotte?  ;)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ja mikä tärkeintä, sen alle on helppo uppoutua, niin ettei kasvot ole lainkaan auringossa. :)

   Poista
 2. Lintubongarihan on ihan kiva look :D Joku pieni kiikarikaulakoru vielä kaulaan, niin tyyli on täydellinen :) Ja hellehattu on kllä erittäin jees aurinkoa ottaessa, täältäkin löytyy pari erilaista yksilöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa, juurikin niin! ;) Hellehattu on kyllä ihan ehdoton, varsinkin ulkomailla ollessa. :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! :)