1/16/2013

Päivän aloitus


Mun aamut alkavat aina samalla kaavalla. Hassua miten voikaan rutinoitua jotku jutut, niinkuin esimerkiksi aamutoimet. Yleensä herään ainakin tuntia ennen lähtöä, useimmiten vielä aikaisemmin. Tykkään siitä, että aamulla on aikaa rauhassa nauttia aamukahvista ja lukaista nopeasti lempiblogit, s-postit yms. Lisäksi varaan aikaa ihan perus ehostautumiselle. Kiireestä tulee mulle ainakin hirveä stressi, eikä aamua ole kiva aloittaa panikoimisella.

Aamurutiineihin kuuluu vahvasti myös kattava aamupala. Ennen lähdin nopeasti banaani kädessä tarpomaan bussipysäkille, mutta poikaystäväni tavattua asiaan tuli muutos. Hän kun ei voi lähteä minnekään ellei ole syönyt aamiaista. Siispä pienoisen totuttelun jälkeen olen minäkin alkanut nauttia siitä, että aloitan päiväni syömällä runsaan aamupalan. Runsas tarkoittaa minulle mysliä marjojen kera, leipää, jokin hedelmä, muutama kuppi kahvia ja lasillinen mehua. Joskus keitän myös kananmunia. Viikonloppuisin nutitaan vähän tuhdimminkin, paistetaan pekonia ja syödään pannukakkua tai köyhiä ritareita. Lisäksi nappaan joka aamu vitamiinit ja kalkkitabletin.
Olen huomannut, että päivä lähtee käyntiin niin paljon paremmin kun olen syönyt aamulla kunnolla. Nälkä ei yllätä heti ja energiaa riittää paljon enemmän ja pidempään. Jaksan helposti puoleen päivään ilman lounasta, joskus ylikin. Olen ehdottomsti hyvän aamiaisen kannalla, mutta ymmärrän myös niitä, jotka eivät pysty aamulla syömään. Minäkin olin ennen sellainen. Mutta tosiaan, nykyisin vaikka herätys olisi vähän ennen kuutta, pystyn nauttimaan aamupalasta ilman kuvotusta. :D

2 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu yksi, joka ei kotona aamupalaa oikeastaan syö. Puoli kuppia kahvia ja lasillinen sokeroimatonta mustikkakeittoa ovat ainoat, jotka saan kunnolla alas. Töissä, eli puolitoista-kaksi tuntia heräämisestä syön sitten jugurttia marjoilla tai puuroa, riippuen sekä nälästä että siitä miten palaverit sijoittuvat lounasajan ympärille.

  Olen ollut ihan laosesta saakka tällainen, en vaan osaa syödä kunnon aamupalaa. Kaksi tuntia heräämisestä voin kyllä syödä ihan kunnon ruuankin. Tottumistahan tämä vaatii, onneksi on työpaikka jos sen aamupalan voi syödä työmailien selaamisen lomassa.

  Viikonloppuna syödään meillakin, ellei ole menoja, niin pidemmällä kaavalla. Pannaria on usein, voisin kokeilla noita löyhiä ritareita sunnuntaina kun on aikaa enemmän. Lauantaina mennään aika haipakkaa aamusta saakka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ymmärrän kyllä hyvin ettei aamupala ihan heti aikaisesta aamusta maistu! Kaikille se ei vain sovi. Ja tosiaan, itsellänikin meni kyllä tovi ennen kuin siihen totuin.
   Oma työpaikkani on harmikseni sellainen, jossa aamiaista ei voi nauttia. Lounastauko on aina puolen päivän maissa, silloin syönkin jo ihan kunnon ruuan. Olisi kätevää jos aamupalan voisi nauttia juurikin maileja lukiessa. :)
   Kannattaa kokeilla niitä köyhiäritareita! Ovat niin herkullisia, oioi. :) Niiden kanssa nautin vähän tomusokeria, mansikoita ja kermavaahtoa.

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! :)