6/27/2013

First time and I did it!

Aikaisemmin tänään kerroin, että valmistelen lauantaisille syntymäpäivilleni tarjottavia. Rohkeasti päätin yrittää, ihan ensimmäistä kertaa koskaan, macaron-leivosten tekoa. Yllätyksekseni muutaman tunnin väkertämisen ja keittiössä hääräämisen jälkeen tulos oli tämä:Kaksi pellillistä ja ihan kelvollisia macaronseja. Yhteensä niitä tuli n. 30 kappaletta! Ja oi, oi miten herkkullisia sekä mielestäni ulkonäöllisestikin oikein onnistuneita. Ei varmasti jää kyllä viimeiseksi kerraksi kun näitä leivon! 

Nautin näistä ihanuuksista sadesään vihdoin lakattua, parvekkeella auringossa kahvia juoden. En kyllä meinannut raaskia syödä yhtäkään, mutta muutama oli silti maistettava!

18 kommenttia:

 1. Voi miten kauniiksi olet macaronsit saanut! Minkä makuisia teit? :)  petitelivingmaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin yllätyin miten ne näyttikään "oikeilta"! :) Tein niistä suklaan makuisia, se on lempparini macaronseissa.

   Poista
 2. Voi vitsi miten ihanan näköisiä!! :) Mistä löysit reseptin? :)

  http://followingmydreams-josefina.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Josefina! :) Löysin reseptin Macarons-reseptikirjasta sekä Olivian täydellinen ohje -reseptikirjasta. Niistä sitten vähän sovelsin.

   Poista
 3. Tulin kurkkaamaa sun blogia ja aloinkin heti seuraamaan, ihania kuvia täynnä! :)

  VastaaPoista
 4. Nams - vaikka ovatkin tällä hetkellä osastolla eisaakoskea;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no mutta varmasti pääset vielä niiden parissa herkuttelemaan. Itse olen niin heikkona noihin pieniin, mutta sitäkin herkullisempiin leivoksiin. En voi saada niistä tarpeekseni. ;)

   Poista
 5. Voi että ne ovat kauniin näköisiä, en minä vaan niistä tuollaisia saanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia! Heh, olen kuullut monta tarinaa kuinka macaronsien leiposmisyritykset ovat menneet penkin alle. Siksi olin varsin yllättynyt kun näin, että nehän taitaakin onnistua! Tosin väkersin niiden parissa kyllä aika hyvä tovin. Otin esim. manteijauheen jo edellisenä päivänä leivinpaperin päälle kuivumaan yms. :D

   Poista
 6. Voi nam! Näyttää tosi näteiltä ja herkullisilta! Kokeilin itse joskus reilu vuosi takaperin leipoa macaroneja, mutta yritys meni pahasti pieleen.;) Pitää yrittää uudelleen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä vähän liiankin herkullisia. ;) Tekisi mielei syödä niitä koko ajan, joten itsehillintä on kovalla koetuksella. Ehdottomasti kannattaa kokeilla uudelleen, tekemällä oppii! :)

   Poista
 7. Voi herkullisen näköisiä! Munkin on pitänyt koittaa tehdä noita jo miljoona kertaa, sillä macaronssit ovat ihan lemppareita! En ole silti vielä uskaltanut yrittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! Itsellänikin oli tarkoituksena tehdä noita vaikka miten kauan, mutta aina se vain jäi. Onneksi eilen oli huono sää ja sain vihdoin kokeiltua. Suosittelen. :)

   Poista
 8. Jestas miten kauniita ja hienoja, ihan kuin Paariisin Ladureen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, ei nyt ihan sentään, mutta kiitos oikein kovasti! :)

   Poista
 9. Noita on joskus pakko kokeilla tehä. Mä en juurikaan välitä leivoksista/leivonnaisista, mutta laivalla maistoin talvella macarons -leivoksia ja oli hyviä. Pirkalla oli jotain pakasteversioita, niistä en mee sanomaan mitään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Vaatii tarkkaa mittailua ja pientä näpertelyä, mutta ovat kyllä ehdottomasti kaiken vaivan arvoisia. :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! :)