12/12/2013

Joulu tuli kotiin

Tänä vuonna kiireen ja kaiken muun keskellä, en ole oikein ehtinyt koristella kotiamme joulukuntoon. Täytyy kyllä myöntää, etten ole ihan mikään superinnokas joulukoristeiden ripustaja, joten koristevarastoni eivät muutenkaan ole mitenkään suuret. Tänä vuonna, emme vietä joulua täällä Helsingissä, joten oikeaa joulukuusta olisi ollut todella turha ostaa. Halusin kuitenkin jotain pientä ja vihreää, lähinnä muistuttamaan siitä joulukuusen tuomasta fiiliksestä. Siispä marssimme lähimpään kukkakauppaan ostamaan pientä kuusta. Sellaista ei lähikukkakaupassamme ollut harmi vain saatavilla, joten lopulta päädyimme sypressiin. Kuulemma pärjää oikein mainiosti sisätiloissa, mutta sen voi laittaa oikein hyvin myös ulos. Joten sitten kun joulu on ohi, ilostuttaa se meitä parvekkeella, kätevää vai mitä!

Toissailtana kaivoin muutamat koristeet laatikoiden uumenista ja ripustin pari koristetta sypressin oksille. Kietaisin myös nauhan korin ympärille. Vähän kyllä jäin miettimään, että pitäisikö tuo nykyinen nauha vaihtaa mustaan silkkinauhaan, se kun voisi näyttää myös kivalta!

Oikean joulukuusen tuoksua saamme onneksi nuuhkia kun pakkamme kimpsut ja kampsut kasaan ja suuntaamme reilun viikon päästä mökillemme viettämään joulua koko perheen kanssa. Voi miten odotankaan sitä ja erityisesti myös sitä, että saa laittaa sukset jalkaan ja suunnata laskettelurinteeseen. :)

On ollut jännä huomata miten joulu jakaa ihmisten mielipiteitä. Jotenkin tänä vuonna erityisesti olen kuullut hyvin monen sanovan, ettei he oikein välitä joulusta lainkaan. Onhan se totta, että lapsuuden joulut ovat monelle varmasti ehkä niitä parhaimpia vietettyjä jouluja, eikä aikuisena se ole enää niin sama asia. Nykyisin monet kokevat joulun todella stressaavaksi ja ottavat siitä hyvin paljon paineita. Itse nautin joulusta ja voisin sanoa olevani jokseenkin jouluihminen. Välillä olen viettänyt jouluja ulkomailla perheen kanssa ja kerran ihan yksinkin, joten minulle lumi ja Suomi eivät ole joulunviettoon niitä välttämättömiä asioita. Tärkeintä on se yhdessä olo ja joulupyhien aikana nautittava kiirettömyys ja rauhallisuus. Yöpuvussa oleskelu, ulkoilu, sauna, hyvä kirja ja herkut siinä vierellä. Ne on ehkä niitä tärkeimpiä juttuja minulle! Välillä on ihana poiketa perinteistä, mutta sitten taas joskus niitä ihan oikeastikin kaipaa. Kai se menee vähän fiiliksen ja sen hetken "tarpeiden" mukaan. Tänä vuonna on kuitenkin todella kiva olla oman perheen kanssa viettämässä joulua mökillämme, jossa ei tarvitse kuitenkaan olla ihan neljän seinän sisällä, vaan läheltä löytyy myös kaikenlaista aktiviteettia. Sopii hyvin meidän menevälle perheellemme! Lisäksi ekaa kertaa todella moneen vuoteen saan nauttia joulusta oikeasti mooonta päivää putkeen, ennen kun se ei ole ollut mahdollista kilpailukauden ollessa kuumimmillaan.

Miten te aioitte viettää joulua? Entä mitä se teille merkitsee? 

3 kommenttia:

 1. Great review!
  ^_^
  Want to follow each other?
  http://fashionelenblog.blogspot.ru/

  VastaaPoista
 2. Hei! Mistä toi teidän taso/lipasto on hankittu? Näyttää just siltä et sopis meidän eteiseen!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! :)