1/04/2014

Uuden vuoden lupauksia ja kirjavinkki

Joulupukki toi minulle yllärinä uuden reseptikirjan, nimittäin Sara La Fountainin Healthy Kitchen -kirjan. Olen aikamoinen leipoja, rakastan leipomista ja maikeiden jälkiruokien tekoa. Yleensä poikaystävä kokkailee muut ruoat. Ajatuksissa olen jo pidemmän aikaa halunnut opetella laittamaan ruokaa. Hyvää ja terveellistä ruokaa, sopivaa niin arkeen kuin juhlaan. Joten siinä mielessä kirja tuli todella loistavaan saumaan! Jo heti kirjaa selaillessa tuli sellainen olo, että montaa juttua on pian päästävä kokeilemaan, reseptit vaikuttivat suhteellisen helpoilta ja maukkailta. Kuvat ovat kirjassa myös upeita! Todella insiproiva kirja, ainakin minun mielestäni. 


Kirja on täynnä mitä herkullisempia mehu -ja smoothiereseptejä, raakakakkuohjeita ja muita terveellisiä ruokavinkkejä. Olen oikeasti todella innoissani tästä kirjasta!

Muutenkin Healthy Kitchen -kirja tuli todella tarpeeseen, sillä yksi uuden vuoden lupauksista liittyy juurikin ruokaan ja ruokavalioon. Vaikka minulla on todella pahat ruoka-aineallergiat, se ei tarkoita sitä, ettenkö voisi syödä vieläkin terveellisemmin ja vieläkin puhtaampaa ruokaa. Kiireessä sitä aina jotenkin lipsuu ja tulee helposti tehtyä juuri sitä tuttua ja turvallista ruokaa (joka toisinaan ei ole kovin ravintopitoista). Siispä tänä vuonna lupaan itselleni syödä paljon enemmän kasviksia ja marjoja, hedelmiäkin tietenkin allergioiden puitteissa. Oma hyvinvointi on niin tärkeää ja itselleni kiire on ehkä se pahin asia hyvinvoinnin kannalta. Silloin en keskity siihen saanko tarpeeksi hyvää ravintoa ja ehdinkö ollenkaan liikkumaan tai muutenkaan huolehtimaan omasta hyvinvoinnista. Urheilu tuo omaan arkeeni sitä potkua ja jaksamista, hymyä ja iloisuutta. Toinen asia mitä lupaan on se, että huolehdin muutenkin omasta jaksamisestani viime vuotta paremmin. Urheilen (hankin siis salijäsenyyden tai jonkun muun vastaavan), lepään ja muistan ottaa myös iisisti, hetkestä nauttien! En myönny tekemään kaikkea, vain siinä pelossa etten viitsi kieltäytyä ja sanoa ei. Kaikkeen vain ei ole aikaa ja on pakko myös osata olla itsekäs. Vapaa-aikaa pitää olla, että jaksaa! Muutenkin haluan pyrkiä olemaan vielä positiivisempi ja olla stressaamatta turhia. Toivotaan, että positiivinen ajattelu pysyisi koko vuoden ajan ja siitä eteenpäinkin. :)

Teittekö te jotain uuden vuoden lupauksia? Ja onko Sara La Fountainin reseptikirjat teille tuttuja?


4 kommenttia:

 1. Tsemppiä uuden vuoden lupauksiin, kuulostaa tosi hyviltä päätöksiltä :)

  Itse tein postauksen omista lupauksistani:
  http://pieces-of-me-s.blogspot.fi/2014/01/hello-2014.html

  En ole tutustunut Sara La Fountainin reseptikirjoihin, mutta tuo Look good naked- smoothie vaikuttaa hyvältä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sarita! Toivotaan, että saan lupaukset pidettyä. :) Heh, se kyllä vaikutti kokeilemisen arvoiselta smoothielta. ;)

   Poista
 2. En ole tutustunut Sara la Fountainin kirjoihin. Tuo raakakakku vaikuttaa kiinnostavalta. Kerrothan millaista oli jos kokeilet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä reseptikirja vaikutti todella hyvältä, saa nähdä kun pääsen reseptejä oikeasti kokeilemaan. Ja ehdottomasti raportoin mikäli kakkua joskus päätän kokeilla! :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! :)