8/02/2013

Päivä Arezzossa

 Keskiviikkona heräsimme jälleen hyvissä ajoin, kahdeksan aikaan aamupalalle ja valmistautumaan tulevaa päivää varten. Aamukahvit juotiin asunnollakin, mutta ennen ajomatkaa kahvihammasta kolotti vielä sen verran, että kävimme jälleen aamukahvilla läheisessä kahvilassa. Toki ilmaisella wifilläkin saattoi olla oma vaikutuksensa. ;) Kahvit juotuamme lähdimme kohti lähimpänä olevaa kunnon kaupunkia, Arezzoa. Arezzo on myöskin etruskikaupunki, niin kuin pieni kylämme Lucignano.




Arezzossa oli paljon ihmisä, niin turisteja kuin paikallisiakin. Kaupungissa oli ihan mukavasti kauppoja, niitä kiertelimme myös hieman ja mukaankin tarttui muutama kiva juttu. Löysimme myös yhden erittäin ihanan asian. <3 Siitä lisää myöhemmin!





Viileä kaupunkiasu. Valitsin liehuvan mekon, ja se osoittautui loistovalinnaksi! Mekon ostin keväiseltä Jenkki-reissulta ja se on Urban Outfittersin löytö. Kengät ovat Zarasta ja laukku jo muutaman kerran vilahtanut Louis Vuittonin Artsy


Vaikka kuumuuden takia ei kovin helposti kunnon näläntunnetta tule, suuntasimme siestan aikaan lounaalle. Varjon alla kävi ajoittain mukava pieni tuulenvire. Nestevajetta oli selvästi molemmilla, en muista koska viimeksi olisimme tyhjentäneet litran vesipullon yhtä nopeasti. Lounaspaikka oli ihan mukava ja ruoka hyvää, tosin harvemmin Italiassa huonoa ruokaa joutuu syömään. Tyhjensin pastalautaseni ennätysvauhtia, vaikka ei tuntunut olevan yhtään nälkä! Poikkis tilasi pizzan ja sanomattakin selvää on, ettei siitäkään yhtään murusta jäänyt. ;)



Meidän piti olla Arezzossa kello viiteen asti, sillä ostamamme asia oli vasta silloin noudettavissa. Lounaan jälkeen oli siis muutama tunti vielä aikaa kierrellä kaupungilla ja ihastella nähtävyyksiä. Vierailimmekin muutamassa kirkossa, niissä kun oli ihanan viileää. Lisäksi kävelimme pitkin katuja rakennuksia katsellen ja lämmöstä nauttien. :) 

Päivä oli kerrassaan ihana ja ikimuistoinen. Skoolasimme proseccon kera vielä mukavan päivän kunniaksi terassilla ennen kämpille lähtöä. Illalla teimme tuttuun tapaan ruokaa asunolla, nautimme pari viinilasia kotiterassilla, jonka jälkeen suuntasimme lähibaariin iltadrinkeille ja kävelemään kylän tunnelmallisa katuja pitkin gelatoa syöden. <3

6 kommenttia:

  1. Voi kun kauniita lomakuvia taas kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanaa että tykkäät! :) Vähän tulee jo haikea fiilis kun näitä kuvia katsoo, niin kiva matka meillä oli.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Laukku on kyllä minunkin lempparini.

      Poista
  3. Oi vautsi, tulipa näistä kuvista ja tunnelmista matkakuume. Onneksi matka (joskin lyhyt sellainen) Roomaan on tiedossa aika piakkoin, en malta odottaa! Tuo kuva espressosta sai varsinaisen mieliteon aikaiseksi, melkein maistan sen huulillani, aargh :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, että ei ollut tarkoitus herättää matkakuumetta. ;) Mutta ihanaa jos tiedossa on matka ja vieläpä Roomaan! Se vasta onkin ihana kaupunki. :) Tuo presso olikin niin hyvää, ihan ikävä tulee kun täällä kotona kahvia juo, ei ole italialaista kahvia voittanutta! Oikein hyvää tulevaa matkaa. :)

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! :)