7/16/2013

Blueberry pancakes


Tein sunnuntain piknikillemme amerikkailaiseen tyyliin mustikkapannukakkuja. Niistä tuli erinomaisia, vaikka itse sanonkin. ;) Niiden tekeminen oli todella helppoa, joten ajattelin jakaa täälläkin tämän loistavan reseptin.

Amerikkailaiset pannukakut:

Taikina

7 dl piimää 
(itse käytin kivennäisvettä, toimi oikein hyvin!)
2 kananmunaa
50g sulatettua voita
5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1. Riko kananmunat yksitellen piimän joukkoon / kivennäisveden. Vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita.
Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia.

3. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää pannulle voita ja kaada taikinaa n. desilitra pannulle. Ripottele päälle mustikoita. Käännä kun pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta. 

4. Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut ensimmäisen tavoin. Nosta pannukakut pinoon lautaselle ja peitä ne alumiinufoliolla, jolloin ne pysyvät lämpiminä tarjoiluhetkeen.

5. Nauti pannukakut runsaan vaahterasiirapin kera. 




Ohje on täydellinen ohje -reseptikirjasta (hieman tiivistettynä tosin), jonne on koottu Olivia-lehden parhaat reseptit. Olen käyttänyt reseptikirjaa monta kertaa ja kokeillut sen ohjeita, täytyy kyllä sanoa, että erittäin hyvä reseptikirja, suosittelen! Tänään olisi vuorossa sitten pavlova -kakun kokeilua, lupasin nimittäin viedä jälkiruoan kun menemme ystävillemme grillaamaan. :)




2 kommenttia:

Ihanaa kun kommentoit! :)